FAQ

Kan ik de turnalux producten ergens in een showroom zien?

Nee, turnalux is niet via ‘gewone’ winkels te koop en te zien. Wel kun je gratis kleurstalen aanvragen. Die sturen we je dan binnen een paar dagen toe zodat je een idee kan krijgen van hoe het er bij jou uit zal zien.

Hoe kan ik bestellen?

Je kunt bij ons via de webshop bestellen:

Betaal ik verzendkosten?

Nee, wij nemen de verzendkosten voor onze rekening.

Hoe kan ik betalen?

Je kunt bij ons betalen via:

iDEAL
PayPal
Creditcard
Overboeking per bank
Achteraf betalen (AfterPay/aanbetaling)
Bancontact

Hoe kan ik mijn ramen inmeten?

Dat is makkelijk! In onze meetinstructies staat alles uitvoerig en duidelijk beschreven en afgebeeld.

Ik heb de verkeerde maten besteld, wat moet ik doen?

Neem dan contact met ons op via email. Omdat jouw product conform jouw instructies speciaal voor jou op maat gemaakt is, kunnen we het niet zomaar terugnemen. Natuurlijk zoeken we wel naar een goede oplossing om jouw turnalux tot tevredenheid voor jouw raam te krijgen.

Kan ik de producten ook zelf monteren?

Ja, turnalux is heel simpel zelf te monteren. Er wordt een handleiding meegestuurd en we hebben montage-instructies en video’s online.

Wat heb ik nodig om turnalux te monteren?

De standaard bevestigingsmaterialen worden meegeleverd. Afhankelijk van jouw ondergrond moet je zelf alleen nog zorgen voor de juiste schroeven en eventueel pluggen. Verder heb je een schroevendraaier en iets te meten nodig. Voor het bepalen van de positie van de schroeven, wordt er bij elke turnalux een extra lat meegestuurd. Dat is meteen handig als er in de toekomst een lat sneuvelt.

Wat is de levertijd?

We maken elk product voor jou op maat en verder naar wens. Ongeveer 10 werkdagen na jouw bestelling zal het bij jou bezorgd worden.

Hoe wordt mijn bestelling bezorgd?

Wij werken samen met UPS om jouw pakketje correct en op tijd te bezorgen. Je krijgt hierover per email berichten.

Ik ontvang geen updates over mijn bestelling, wat moet ik doen?

Neem contact met ons op en we gaan het voor je oplossen. Een email naar info@turnalux.com werkt het beste.

Wat moet ik doen als de producten beschadigd zijn?

Alhoewel iedereen heel voorzichtig is met jouw turnalux, kan er natuurlijk een ongelukje gebeuren. Meld het alsjeblieft meteen via info@turnalux.com. Stuur je ordernummer en een foto van de schade mee en wij gaan er alles aan doen om ervoor te zorgen dat het geregeld wordt.

Kan ik mijn bestelling annuleren?

Stuur binnen één werkdag na ontvangst van de orderbevestiging een e-mail naar info@turnalux.com We zullen de productie van jouw product dan stopzetten en de betaling terugstorten.

Kan ik mijn raamdecoratie retourneren?

De turnalux producten worden conform jouw instructies specifiek voor jouw ramen gemaakt (maatwerk). Als je toch niet tevreden bent met jouw turnalux, gaan we samen kijken naar een passende oplossing.

Heb ik herroepingsrecht?

urnalux wordt speciaal op maat gemaakt conform de instructies van de consument (maatwerk) en is daarom uitgezonderd van herroepingsrecht. Bekijk onze algemene voorwaarden voor meer informatie. Ben je niet tevreden met je nieuwe raamdecoratie of kloppen de maten niet? Laat ons dat dan weten en dan zoeken we een geschikte oplossing.

Welke garantie zit er op turnalux?

Voor turnalux geldt een wettelijke garantie. Dat wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat jij als consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Sowieso mag je bij turnalux rekenen op vijf jaar na aanschaf.

Als een product stuk gaat, is dat natuurlijk heel vervelend. Hierin volgen wij de wet en de algemene voorwaarden van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie. Voor alle artikelen die je bij ons koopt geldt de wettelijke garantie. Dat wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat jij als consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Sowieso mag je bij turnalux rekenen op minimaal vijf jaar garantie na aanschaf.

Heb je een andere vraag? Stuur dan een e-mail naar info@turnalux.com en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.